Odgovor So feb 03, 2018 19:53

SNICKERS TORTA

SNICKERS TORTA

https://www.facebook.com/fit.kuhinja/

✅ Sestavine za čokoladni biskvit:

- pol zavitka mešanice za low-carb biskvit Sukrin Chocolate Cake Mix
- 2 manjši jajci
- 50 g stopljene kokosove masti ali navadnega masla
- 100 ml vode

✅ Sestavine za arašidov biskvit:

- 2 jajci
- 2 žlici sladila Sukrin Melis
- 60 g masla
- 50 g Sukrin razmaščene arašidove moke
- četrt žličke pecilnega praška

✅ Sestavine za arašidovo kremo:

- 450 g mascarpona
- 400 mol sladke smetane
- 250 g arašidovega masla
- 3-4 žlice sladila Sukrin Melis
- 1 želatina fix

✅ Sestavine za čokoladno kremo:

- 500 ml sladke smetane
- 150 g temne čokolade

✅ Ostalo:

- 100 g sesekljanih arašidov
- mešanica tekoče sladke smetane in vode za navlažitev biskvita
- 100 g temne čokolade + 25 g kokosove maščobe za glazuro
- stepena sladka smetana po želji

✅ Priprava:

Čokoladni biskvit pripravimo po navodilih na embalaži mešanice Sukrin Chocolate Cake Mix, pečemo ga v pekaču s papirjem za peko ca. 15 minut pri 175 °C. Uporabimo tortni model s premerom 26 cm. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko.

Nato se lotimo arašidovega biskvita. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto umešamo s Sukrinom. Rumenjakovi mešanici z lopatico izmenično primešamo beljakov sneg in arašidovo moko s pecilnim praškom. Pečemo ga v tortnem modlu (premer 18 cm) s papirjem za peko ca. 12 minut pri 175 °C. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko.

Arašidovo kremo pripravimo tako, da mascarpone (vsaj eno uro pred pripravo ga damo iz hladilnika) umešamo s sladilom Sukrin Melis in arašidovim maslom, na koncu dodamo še želatino fix. Smetano stepemo posebej in jo počasi primešamo k arašidovi kremi.

Čokoladno kremo pripravimo tako, da skoraj do vretja segrejemo sladko smetano in vanjo nalomimo temno čokolado. Odstavimo, narahlo premešamo, prelijemo v posodo, v kateri bomo kremo stepli (posoda za stepanje smetane) in dobro ohladimo v hladilniku (najbolje čez noč). Ko je krema zares hladna, jo stepemo z mešalnikom za smetano.

Na podstavek najprej položimo čokoladni biskvit in ga ogradimo z obodom tortnega modla. Biskvit navlažimo in ga premažemo z arašidovo kremo. Posujemo s polovico sesekljanih arašidov. Nato gor položimo arašidov biskvit (zaradi razlike v dimenziji nam naokoli ostane rob). Nadevamo s čokoladno kremo, in površino čim bolj gladko poravnamo. Torto shranimo vsaj za nekaj ur v hladilnik, še bolje čez noč. Nato snamemo tortni obod in jo prelijemo s čokoladno glazuri (kokosovo maščobo segrejemo in ji primešamo sesekljano temno čokolado). Potresemo s preostankom sesekljanih arašidov. Postrežemo s stepeno sladko smetano.

Slika
Vabljeni na moje spletne strani: www.gaspergrom.com