V paleo spreobrnjena obrnjena bananina sladicaZa začetno podlago:kokos olje 3 žlice 30 g
sukrin 4 žlice 80 g
banana 1 160g
cimet 1 žlička
Za končno podlagobanana 2 320 g
jajc 3 195 g
sukrin 2 žlici 40 g
mandljevo maslo 4 žlice 100 g
kokosova moka 6 žlic 60 g
kokosovo olje 2 žlici 20 g
limonin sok 1 žlica
cimet 1 žlička
soda bikarbona 1 žlička
vinski kamen 1,5 žlička
vanilija 1 žlička
sol 1 žlička
Postopek:- Pečico predogreješ na 170 stopin C. Model za torto narahlo namastiš.
- Zmešaš sukrin, cimet in kokosovo olje ter enakomerno razporediš po dnu pekača. Banano narežeš na kolutke, ki jih položiš na zmes sukrina in olja ter jih narahlo potisneš.
- Posebej zmešaš pretlačeni banani, mandljevo maslo, kokosovo olje, jajca, žlico limoninega soka in vanilijo.
- Posebej zmešaš kokosovo moko, sukrin, cimet, sodo bikarbono, sol in vinski kamen.
- Vmešaš suho v vlažno zmes ter vse skupaj zliješ v pekač h kolutkom banan ter nekoliko poravnaš.
- Pekač porineš v pečico in počakaš 40 minut. Tudi pri tej peki si lahko pomagaš z zobotrebcem - konec je ko ga izvlečeš suhega.
- Po petih minutah hlajenja pazljivo obrneš pekač, tako da sladica upraviči svoje ime.
Baje je najboljša še vroča, a pravijo da je odlična tudi jutri, ko je hladna. Jaz tega ne jem, ker so not banane. Čeprav mi hudič iz ozadja včasih šepeta v uho, da je to samo vprašanje velikosti rezine.
Kakorkoli, če sladico razrežeš na 16 koščkov po mojih, ne najbolj natančnih izračunih izide, da vsak vsebuje 4,5 g OH, 3 g beljakovin, 9 g maščobe in 110 kcal. Oz. 16% energije iz OH, 9% belakovin in 74% maščob. In hudiča, ko gledam te številke, mogoče bi bilo bolj prav če bi to bilo v keto receptih.